Lingerie & Badmode
Vrouwen die een ingreep aan de borst hebben ondergaan kunnen een prothese goed dragen met aangepaste lingerie. Een goed passende bh is de basis voor een goed zittende prothese en geeft een hoog draagcomfort. Profeel mammacare biedt u vele modellen en mogelijkheden van modieus, vrouwelijk, sportief, actuele kleuren en dessins, vaak ook met bijbehorende slips.

Profeel mammacare biedt u ook ruime keuze uit medische bh’s zoals een eerste verzorgings, postoperatieve-bh’s. Wanneer u nog geopereerd of bestraald moet worden zijn er speciale verzorgings-bh’s (met voorsluiting) voor de gevoelige huid.

Daarnaast kunnen wij u adviseren op het gebied van compressie en lymfoedeem bh’s die (lymf)-vochtophopingen in de borst en borstkas kunnen voorkomen. Verder zijn er ‘comfort’ bh’s met bredere banden waar nog een hoesje ingenaaid kan worden voor de prothese.

De prothese-bh moet wel aan een aantal eisen voldoen;

  • Goed passende cups voor een deel-of volledige prothese
  • Hoger middenstuk, aansluitend elastische decolleté
  • Bredere (verstelbare) schouderbandjes, bieden extra comfort en steun
  • Bredere zij en rugpanden, iets bredere onderband voor steun en stabiliteit om de prothese veilig op zijn plaats te houden.
  • Zachte materialen die huidvriendelijk zijn, ademend

 

Wanneer u uw sportactiviteiten weer gaat oppakken zijn er diverse modellen sport-bh’s, van o.a. Anita active of Amoena Performance SB of Power SB met coolmax materiaal.

Prothesebadmode
Tegenwoordig is er volop modieuze badmode aanwezig in mooie kleuren en designs voor prothese-dragers. De prothese badkleding is voorzien van een extra voering en ondersteuning waar de prothese ingeschoven kan worden. De modellen geven een iets hoger decolleté en zijkanten weer wat u een zeker en veilig gevoel geeft. De keuze uit (chloorbestendige) badpakken, bikini’s en tankini’s zijn divers. Ook hebben wij bijbehorende accessoires zoals bijpassende tunieken. elk seizoen komen er nieuwe collecties binnen van Anita, Silima, Amoena en Sunflair. Houdt u de website in de gaten.

Tops/accessoires
Bij Profeel mammacare kunt u ook terecht voor mooie passende tops, zoals de Valetta-top van Amoena. Deze zijn er steeds in diverse kleuren te verkrijgen. Het heeft een ingewerkte bh met schuimcups waar de prothese in kan. Het is gemaakt van zachte stof en heeft dubbele verstelbare bandjes. Amoena heeft een modieuze lijn in tops en shirts.

MEY- en Nina von C
Profeel mammacare heeft tevens een collectie van Mey basis onderkleding. Bij het dragen van een prothese sluiten de hemdjes mooi bij de decolleté aan. Bijbehorende slips zijn ook verkrijgbaar.

Ook zijn er hoog gesloten kanten decolleté hemdjes van Nina von C met bijbehorende slips van bio katoen.

sport prothesebh