Lingerie & Badmode

Vrouwen die een ingreep aan hun borst hebben ondergaan kunnen een prothese goed dragen met aangepaste lingerie. Een passende bh is de basis voor een goed zittende prothese en geeft een hoog draagcomfort. Profeel mammacare biedt u volop keuze en mogelijkheden van modieus, vrouwelijk, sportief, actuele kleuren en dessins. Vaak ook met bijbehorende slips.

Profeel mammacare levert tevens medisch huidvriendelijke bh’s zoals een eerste verzorgings of -postoperatieve bh.  Direct na een borstoperatie is het verstandig een goed ondersteunende BH te gaan dragen, voorzien van zachte soepele materialen om het gevoelige littekenweefsel te beschermen. Tijdens een bestralingstherapie zijn er speciale bh’s voor de gevoelige huid. Na een borstoperatie is goede ondersteuning van belang en kunnen wij u adviseren op het gebied van compressie en lymfoedeem bh’s die (lymf)-vochtophopingen in de borst en borstkas kunnen voorkomen.

Een prothese-BH moet aan een aantal eisen voldoen;

  • Goed passende cups voor een deel-of volledige prothese
  • Hoger middenstuk, aansluitend elastische decolleté
  • Bredere (verstelbare) schouderbandjes, bieden extra comfort en steun
  • Bredere zij en rugpanden, iets bredere onderband voor steun en stabiliteit om de prothese veilig op zijn plaats te houden.
  • Zachte materialen die huidvriendelijk zijn, ademend

Wanneer u uw sportactiviteiten weer gaat oppakken zijn er diverse sport-bh’s te verkrijgen. De zwem-prothesen zijn uitstekend geschikt voor sportieve activiteiten vanwege de optimale huidklimaat door de luchtkamers van de prothese.

Profeel mammacare verzorgt noodzakelijke aanpassingen aan de lingerie en zijn meestal binnen een paar werkdagen klaar.

Prothesebadmode

Tegenwoordig is er voldoende keuze in de modieuze badmode aanwezig. Frisse, mooie kleuren en designs voor prothese-dragers. De prothese badkleding is voorzien van een extra voering en ondersteuning waar de prothese ingeschoven kan worden.

De modellen geven een iets hoger decolleté en zijkanten weer wat u een zeker en veilig gevoel geeft. De keuze uit (chloorbestendige) badpakken, bikini’s en tankini’s zijn divers.

Gaat u regelmatig zwemmen of sporten dan adviseren wij een zwem- of sport prothese te gaan dragen. Deze transparante siliconen prothesen zijn geschikt voor allerlei sportactiviteiten. Door hun vorm aan de achterzijde van de prothese kan het water beter doorstromen of beter ventileren.

Naast de badmode zijn er bijbehorende accessoires. Elk seizoen komen er nieuwe collecties binnen van Anita, Silima, Amoena, Nuria Ferrer, Sunmarin of Sunflair. De website vertoont een deel van de collectie.

Tops/accessoires

Bij Profeel mammacare kunt u ook terecht voor mooie passende tops, zoals de Valetta-top van Amoena. Deze zijn elk seizoen in diverse kleuren te verkrijgen. De top heeft een ingewerkte BH met schuimcups waar de prothese in kan. Het is gemaakt van zachte stof en heeft evt. dubbele verstelbare bandjes. Amoena heeft een modieuze lijn in tops en shirts.

MEY- en Nina von C

Profeel mammacare heeft tevens een collectie van Mey en Nina von C in basis onderkleding. Bij het dragen van een prothese sluiten de hemdjes mooi bij een decolleté aan. Bijbehorende slips zijn ook verkrijgbaar.